0%

Laster

Vi er et kjedeuavhengig firma for utleie av maskiner med fokus på miljø, kvalitet og service.

Hvem vi er

Vi er små nok til å bry oss om prosjektet ditt, og store nok til å ta vare på miljøet.

I motsetning til større utleiefirmaer med lengre responstid og høyere kostnader, tilbyr Sørby Utleie en personlig kundeopplevelse slik at du kan få jobben gjort i tide og med stil. Med en sterk forpliktelse til miljøet fortsetter vi å investere i vår E-serie, 100 % elektrisk anleggsutstyr.

sorby

VÅR vei til suksess

Vår reise så langt

 • 2005

  Sørby Utleie (4tommer AS) ble grunnlagt av tvillingbrødrene Erik og Lars Sørby som et snekkerfirma. Etter å ha kjøpt en lift til eget behov i 2006, begynte de å leie den ut og etterspørselen var så stor at de knapt hadde tid til å bruke den i egen virksomhet. De bestemte seg derfor for å kjøpe en til for å dekke deres eget behov for lift.

 • 2009

  Etter å ha drevet firmaet hjemme fra garasjen trenger vi nå større plass. Vi leier os lokaler i Fossumveien 2 i Spydeberg. Vi holder fortsatt på med snekring, men utleievirksomheten begynner å ta mer og mer av vår oppmerksomhet.

 • 2012

  Vi får vår første ansatt I utleievirksomheten og bestemmer oss for å legge hammeren på hylla og kun satse kun på utleie.

 • 2013

  Vi bytter navn fra 4 tommer AS til Sørby utleie As. Omsetningen og aktiviteten er i en hurtig vekst og vi åpner vår andre avdeling på Tunejordet i Sarpsborg.

 • 2014

  Vi vokser ut av bygget vi leier i Fossumveien 2 og bygger nytt HQ I spydeberg. Dette var en stor satsning, men nødvendig for å håndtere en årlig vekst på mer en 50% i året.

 • 2016

  Sørby Utleie kjøper opp Grøstad utleie i Vestby hvor vi da starter vår tredje avdeling.

 • 2017

  Vi kjøper opp Sandmaskin utleie i Halden og starter opp vår fjerde og foreløpig siste utleieavdeling. Vi har dermed 4 strategisk plasserte avdelinger langs hovedfartsårene i Østfold/Akershus for å ta seg av markedet som er på det sentrale østlandsområdet.

 • 2018

  Sørby Utleie mottar utleieprisen og blir blant annet hedret for å ha bygget og utviklet en bedrift som i vår bransje scorer høyt på kvalitet, service, oppfølging av sine kunder og en imponerende lønnsom vekst. Selskapet er regionens gode eksempel på næringsutvikling med lokal forankring og godt omdømme. I 2018 flytter vi også inn i splitter nye lokaler på avdeling Sarpsborg.

 • 2021

  Etter en nøye planlegning og byggeprosess flytter vi inn i kanskje verdens mest moderne og innovative utleiesenter og nytt HQ på Holtskogen Tomter. Her er alt lagt til rette for bærekraftige løsninger, HMS, flyt i prosesser og mulighet for ekspansjon.

 • 2022

  Vi flytter avdeling Vestby til nye lokaler hvor vi kommer inn i nye større og tilpassede lokaler. Erik og Lars vinner prisen for Rental persons of the year i European Rental Association. En del av deres begrunnelse var som følger; De to mottakerne har, i tillegg til å utvikle en vellykket utleievirksomhet og ny teknologi virksomhet, også bidratt til utviklingen av utleiebransjen i Norge.

Dette er bare begynnelsen! Vår historie fortsetter...

VÅR HISTORIE

Et ord fra gründerne

"Hvis du ikke overlater noe til tilfeldighetene, vil du gjøre lite dumt, men du vil gjøre svært lite"

 • ellipse-233-2

  Lars Sørby

  Founder & Chairman of the Board

 • ellipse-234-2

  Erik Sørby

  Founder & Chairman of the Board

 • Tilfeldigheter

  Vi hadde nok en grunder spire isådd og som tvillingbrødre har vi alltid samarbeidet for å nå våre mål i alt fra hyttebygging i barndomsårene til bygging av vårt eget hus når vi var 18 år. Sørby utleie startet ikke som en utleie forretning, men vi hadde akkurat tatt fagbrev i byggfag og startet 4tommer AS som et snekkerfirma i 2005. Det var en fin høstdag i 2007 og vi var på dyrskuen i Seljord. Vi hadde spart opp noen kroner som vi hadde lyst til å investere. Når vi dro til messen hadde vi ingen spesiell plan om hva vi skulle investere i, men en lift som gikk på belter fanget vår interesse. Vi slo til og kjøpte den og tenkte at denne kunne være kjekk å ha i snekkervirksomheten til eget bruk.

 • Våg å drømme stort

  Vi var på vår første fabrikkstur til Genie lift i USA, året var 2009 og vi eide på det tidspunktet ca 20 lifter. Vi gjorde vårt første kjøp av en stor bomlift på denne turen, noe vi var veldig stolte av. Den påfølgende kvelden var det samling i baren hvor Lars var ivrig etter å skryte litt av innkjøpet som for oss var veldig stort. Lars fikk kontakt med en litt stille finne som også var på fabrikkstur hvorpå Lars utreder om storinvesteringen og hvor mange lifter vi har for utleie. Spørsmålet som måtte komme var jo hvor mange Finnen hadde kjøpt. Svaret var 2000! samtalen ble naturlig nok litt rar etter dette, Finnen viste seg å være innkjøpssjef for en stor utleieaktør i Europa. Moralen er; våg å drømme stort, for Sørby utleie ble nok drømmen om noe stort født i denne bardisken i Seattle USA.

 • Bygge en bedrift

  Det å bygge opp en bedrift fra 1- 50 ansatte, omsetningsøkning fra 1-240 mil og samtidig dra med seg lønnsomhet underveis krever mye av alle. I tillegg skal vi ha et motto som heter super service alltid! Når man starter en bedrift fra null, så er mann nødt for å gjøre alle oppgavene selv. Alt ifra å vaske maskiner, reparere de, kundekontakt og økonomi. Det har gitt oss et unikt innblikk i hvordan kunden skal tas vare på i alle sammenhenger og hvordan du selv ville ha blitt behandlet som ansatt. Det siste er kanskje det viktigste, for tar du vare på dine ansatte og gjør de motiverte vil de også yte den beste servicen overfor våre kunder. Hemmeligheten bak suksessen til Sørby utleie ligger i et motivert team og riktig strategi!

 • Hva blir det neste store, hvor skal vi?

  Fremtidens strategi vil innebære en kombinasjon av teknologi, bærekraft, digitalisering, læring og fleksibilitet for å imøtekomme behovene til kundene og drive bærekraftig vekst i bransjen. En av de største trendene i utleiebransjen nå er økt bruk av teknologi og automatisering. Dette inkluderer å bruke IoT-enheter (Internett of Things) for å samle inn data om maskiner, og bruk av automatisert programvare for å administrere utleieprosessen og optimalisere bruk av utleiemaskiner. Selvbetjeningsløsninger for fleksibilitet er også noe som vil komme for fult. Og selvfølgelig sist, men ikke minst en utskiftning av maskinpark fra fossilt til fossilfrie løsninger. Noe som er sikkert er at Sørby utleie skal fortsette med å gripe tilfeldighetene, drømme stort, ha et motivert team og riktig strategi for noen veldig spennende kommende år. Super service alltid!

SØRBY LAGET

Sørby-teamet er her for å hjelpe deg å nå ditt fulle potensial.

Finn det du trenger her
 • Har du spørsmål? Vi er klare til å hjelpe.

  Finn svarene du trenger med en gang.

  Still et spørsmål her
 • Dokumentert og sertifisert opplæring

  Vi tilbyr kurs slik at du hele tiden skal være kompatibel for å bruke våre maskiner. Se hvilke kurs vi har satt opp i nær fremtid.

  Søk på kurs