0%

Laster

group-333989

Hva betyr null utslipp?

Nullutslipp haster! Norge har et stort ansvar med forpliktelsene de har påtatt seg gjennom Paris-avtalen der klimagassutslippene skal reduseres med 40% i forhold til 1990 nivå innen 2030. Byggebransjen er en av klimaverstingene og om vi halverer våre utslipp vil det tilsvare hele den fossile bilparken sin utslippsmengde. Oslo kommune har en av landets mest ambisiøse klima og energistrategier for å få ned utslippene sine. 30% av byens transportutslipp kommer fra anleggsmaskiner på byggeplasser. De har derfor satt fullstendig utslippsfrie byggeplasser innen 2025 på agendaen. Dette vil kreve mye av alle ledd i byggebransjen. Sørby utleie har i så måte vært en pioner i å tilby løsninger for å kutte klimagassutslippene. I 2019 vant vi en anbudskonkurranse og inngikk en konsesjonsavtale med Oslo kommune om levering av 2 stk 8,5 tonn batterielektriske gravemaskiner, en kabelelektrisk gravemaskin på 16 tonn og 2 stk 5 tonn batterielektriske hjullastere samt flere mindre enheter til verdens første utslippsfrie anleggsplass.

dji_0247-1-3

Dette prosjektet som var et veiskille i hvordan et anleggsprosjekt kan gjennomføres utslippsfritt har høstet mye nasjonal og internasjonal interesse. Dette prosjektet var kanskje «bleeding edge» og foran det markedet egentlig kunne levere av disse type maskiner, men med solide leverandører med ambisjoner i ryggen klarte vi å vise at dette er mulig og at dette kan være fremtiden.

Vi har etter dette prosjektet satset stort på vår E-serie av utslippsfrie maskiner. Serien inneholder det meste du kan tenke deg til en utslippsfri byggeplass og vi kan levere blant annet:

 • Nullutslippsløsninger til bygg varme og tørking.
 • Anleggsmaskiner som graver, hjullaster, teleskoptruck, trykkluft og komprimering.
 • Lifter i alle typer.

For å kunne gjøre den utslippsfrie reisen til en maskin komplett har vi forbedringspotensialer for transport av utstyret til og fra byggeplass. Fra før har vi servicebiler og mannskapsbiler på batteri, men bland de tunge lastebilene har vært for dårlige løsninger og lite å velge i frem til nå. Det skal sies at alle våre lastebiler har euro 6 motorteknologi, så de er ikke verst i forurensningsklassen. Men endelig har batteriversjonene nå blitt så gode at vi har vi kunnet bestille oss en batteridrevet 3 akslet Scania flakbil med nyttelast på 12 tonn.

Sørby Utleie søker å fremme FNs bærekraftsmål:

Klimaaksjon

frame
Les mer
 • Har du spørsmål? Vi er klare til å hjelpe.

  Finn svarene du trenger med en gang.

  Still et spørsmål her
 • Dokumentert og sertifisert opplæring

  Vi tilbyr kurs slik at du hele tiden skal være kompatibel for å bruke våre maskiner. Se hvilke kurs vi har satt opp i nær fremtid.

  Søk på kurs